VinterVackert

Det har varit en underbart vacker dag idag. Vintern är på topp och graderna är långt under noll. Solen sken och himmelen var blå och när jag var ute och tog en nypa luft på lunchen kunde jag knappt titta för så ljust var det. Solen reflekterade i den vita snön så till den milda grad att jag fick lov att stirra ner i backen där jag gick. Kände mig nästan som en björn som legat i ide hela vintern och ruvat i mörkret och som nu hade vaknat till liv.

Utanför jobbet såg jag vackra istappar i massor som hängde ner från taket och solen bara strålade på dom. Det var så vackert att jag måste ta ett par bilder.


Ser nästan lite mystiskt och trollskt ut på nåt sätt


Värld av snö, glas och is

 // Kram Mi@ //
.

HusmorsMia

Tänk att i söndags hände någonting fantastiskt som endast sker ungefär vart 3:e/4:e år; Jag bakade nämligen!! Jaha, tänker ni kanske nu...Vad är det för märkvärdigt med DET då? Nä, inget egentligen, men för mig är det dock lite speciellt eftersom det endast sker med 3-4 års intervaller.



Jag har aldrig varit en sån där duktig "sylt-saft-och bakMamma" Färdiga burkar med hallonsylt & äppelmos och färdiga BOB saftflaskor och färdiga ICAs frysta bullar har varit helt perfekt för mig. Snabbt och smidigt går det och på ett kick har man finfina fikat att bjuda på eller smarriga sylten att ha på pannkakan! Varför måste det vara så präktigt och rejält liksom? Mina barn har inte fått  några men för det.

Nu tror ni kanske att jag inte alls trivs med att vara i köket överhuvudtaget (?) Men då har ni jättefel för det är nog där jag spenderar mestadels av min vakna tid när jag inte jobbar. Mat är något jag är ganska bra på om jag får säga det själv och jag brukar nog kunna svänga ihop det mesta utav det minsta, åtminstone har jag hört från olika håll och kanter att jag är lite av en trollkarl i köket! Ligger även bra till hos svärmor som berömmer mina middagar varje gång hon bjuds och DET känns jätteroligt!



Hursomhelst så var jag alltså en riktig baktant i helgen och slängde ihop ett 40-tal havregrynstekakor. Nyttigt och bra och framförallt så vet jag ju vad dom innehåller, i alla fall inget konserveringsmedel eller E118!
Sen tänker jag varje gång det där vart 3:e året, att: Varför gör jag inte det här oftare? Det är ju inget krångligt alls och det går ganska fort och sen är det ju så mycket godare. Frågan ställer jag mig alltså alltid när jag väl kommit till skott och gjorde så även i söndags. Frågan är nu bara om det ska gå 3-4 år igen eller om jag ska försöka vara lite "Bakmamma" snart igen. Tja, vi får väl se.

 
From Mia with Love :)


Med en enkel tulipan...

Tjoho! Ja, då är jag tbx efter att ha varit osynlig ett tag!! Det är ju helt förskräckligt att jag inte har skrivit en enda liten rad här på 1,5 månad (!!!) Jag som egentligen älskar att skriva ju! Men faktiskt så har inspirationen och lusten inte funnits där och det har även varit andra saker som har tagit upp mina tankar. Men nu så fick jag inspiration och dessutom blev jag så glad när jag kom hem igår kväll för då överraskade Anders mig med:


Underbart vacker tulpanbukett


Stor bok om katter


Fina & uppskattade presenter på en vanlig fredag från min fina man!

På tal om tulpaner och katter så verkar tulpaner vara ett hett villebråd för min lilla Bella Bellamí. Häromdagen hade jag vackra vita tulpaner på matrumsbordet och när jag kom hem från jobbet så låg samtliga vita blomblad utspridda lite här & var på golvet....Då blev inte matte glad, men samtidigt kunde jag inte låta bli att le. Hon är ju en liten bustjej som bara är ett halvår och det har ju aldrig varit fel att vara nyfiken här i livet.

Kolla här när hon upptäckte dom gula tulpanerna som vi har på hallbyrån.


Titta hur hon försöker snika åt sig några blad :)


Ibland kan man lyssna på matte oxå och se söt ut och posera fint

// Mi@ //

RSS 2.0