Bio med Salvi

Hela familjen var på BIO igår; vi såg Sommaren med Göran. Skitkul och underhållande och jag skrattade hejdlöst!
När vi hade köpt biobiljetten ställde vi oss alla fem i den s.k. godiskön, för som sig bör så ska väl ändå biofilm avnjutas med godis och popcorn (?)
Jag var i och för sig proppmätt efter middagen och hade väl gjort en tyst överenskommelse med mig själv att försöka låta bli att äta dåligheter nu efter semestern, men....karaktären är väl inte den bästa precis!
Först handlade Elin och hennes pojkvän, både varma chips, godis och dricka. Sen kom Emil...också massa godis & sånt...Jag sneglade på Anders under lugg och frågade lite oskyldigt om han skulle köpa godis.
- Nej, jag äter inte sånt längre, Gör du? sa han och log pillemariskt. Jag ska bara köpa en "MER" (markeringen var mer än tydlig).
Ok....Han skulle minsann inte synda och tyckte uppenbarligen inte att jag skulle göra det heller. Jag stod tyst och begrundade hyllorna med diverse godis och choklad och kände mig som en dålig människa - eftersom jag egentligen inte var sugen på något sött. Men när man är på bio så ska man väl......?
Jag tänkte: Jo.....Nej....Jo....Nej......Och sen när det blev min tur så hade jag fortfarande inte bestämt mig. Blicken flackade och jag brottades med mina ja- och nejkänslor när min blick fastnade på Läkerol-askarna. Aha! Det räknas väl ändå inte som godis?
Jag hade fortfarande inte bestämt mig när jag hör mig själv säga:
- Jag tar en Läkerol Salvi, tack!

                     Ursäkta....men HUR sexigt är det med en ask  Läkerol liksom?? Jag bara frågar! Dessutom, så har jag väl aldrig någonsin köpt en simpel tråkig intetsägande tablettask när jag gått på bio...Kändes inte rätt.....Kändes rätt torrt och tråkigt om sanningen ska fram.

-
Något mer? undrade den positiva brunbrände yngling som stod på andra sidan disken.

Jag tvekade och scannade snabbt över chokladutbudet med stora ögon.

- Hm....Jag vet inte.....Nu var det ju så, om sanningen ska fram, att jag egentligen har börjat mitt nya liv....Men visst är det väl så att man inte kan gå på bio och inte äta godis, det hör ju liksom till? Han hörde tveksamheten i min röst och log.

- Självklart ska man ha godis när man tittar på film!

- Då tar jag en sån där Marabou choklad med Dajm också då! Där satt den :) Min tveksamhet hade på en sekund förbytts till ett enhälligt beslut av alla mina "Mior" som ville olika saker.

   *Mums fillibabba*                 

Jag åt upp hela chokladkakan alldeles själv och hade inte ett enda dåligt samvete, after all.....Bio bör avnjutas med prasslande påsar och knaprande popcorn, det hör ju, som sagt var, till, eller hur?

Puss och Hej från Mi@

Semestern slut...

Det är söndag kväll - den allra sista semesterdagen har passerat och strax är det "Godnatt" om jag överhuvudtaget inte ska somna på jobbet imorgon. Semester gör att man ändrar sin vardag, man sover länge, ligger och drar sig och myser med sin älskling. Man äter frukost typ kl 11 och är klar att starta dagen ungefär vid ett-tiden. Vinflaskorna avlöser varandra och grillen går på högvarv. Nattlampan släcks sent, ibland alltför sent. Men det är härligt! Liksom sina tonåringar, vänder också vi på dygnet och lever lite i sus & dus och tittar bara då och då på klockan. Det är semester det! Ingen stress.

Vår sista semestervecka tillbringade vi i Turkiet. Vi åkte ospec och hade turen att hamna i Antalya, vilket var vårt önskemål. Vi var säkra på att vi skulle hamna i Alanya eftersom de flesta turisthotellen ligger där, men vi hade turen att hamna i den stora staden Antalya, där också flygplatsen ligger.
Vi bodde på hotell Oscar, ett 3 *** hotell som var helt ok. Rummen var små, men där fanns luftkonditionering, pool och frukost, så vi var nöjda.

Vi började veckan med ett "Hammam" eller turkist bad , vilket innebar bastu, ångbastu, tvätt och kroppspeeling och massage på turkiskt vis. Jag har väl aldrig känt mig så ren som då, alla döda hudceller var puts väck och sen var vi redo för beachen och brännan!

Det blev mycket bad både i Medelhavet och i poolen, shopping på bazar festival där jag prutade hårt. Badbåt ute på havet där vi tyvärr blev av med kameran med alla semesterbilderna...inte kul....Killarna var på rafting, vi besökte en moské och var med på bönestund (mycket fascinerande). Elin besökte frisören och klippte och färgade för ca 450:- (!) och vi inhandlade en jättevacker stor urna som vi ska ha nere i vårt nyrenoverade rum i källaren när det blir klart.

I brist på kamera så tog vi några bilder med mobilen innan vi åkte hem. Här ett par av dom:


Vid poolen


Emil vid trappen ut mot poolen


Anders vid poolen


Bay & Bayan (turkiska: man & kvinna) utanför hotellet innan hemfärd


I väntan på transferbussen

Som sagt; inte några roligare bilder än så här - alla fina semesterbilder ligger nog på havets botten för alla fiskar att kika på!

Nu ska jag kika på finalen på 100 meter herrar (fri-idrotts-VM Berlin) sen är det sängen och godnatt och jobb imorgon.
// Mi@ //

Stockholm

Semstern pågår för fullt och vi njuter i fulla drag! Halva semestern har redan passerat och nu är det bara 2 veckor kvar. Men det är skönt och underbart och varje dag är härlig, trots att det kommer lite regn då & då.

Första dagarna spenderade jag och Anders i huvudstaden där vi fick några soliga varma premiärdagar. Systrarna sällade sig också nån dag. Här följer några bilder från dessa dagar att minnas:


Jag & Syster Pernilla på Djurgårdsfärjan


Här med "lilla lilla" syster Linda på café vid Järntorget Gamla Stan


Anders letar böcker vid Hötorget


Hoppsan! Det blev visst lite fotboll också :) Djurgården-Elfsborg 1-2. Stockholm Stadion är ju vacker om inte annat!


Få se nu....Vem är vem? Hm....Anders? Evert?.....Gissar på Evert Taube till höger


Dubbel Espresso till mannen och Caffe Latte till kvinnan


Allsång på Skansen 21/7 med bl a Kevin Borg, Magnus Carlsson och Lili & Sussie


Här med sonen som tyckte det var LITE pinsamt att sjunga allsång men det måste man ju när man är på Allsång på Skansen!


// Toodelo från Mia //

RSS 2.0