Måste va fel på vågen

Tänkte i morse när jag klev ur duschen att NU måste jag väl ändå ha gått  ner nåt kilo eller två. Har ju försökt vara "duktig" och GI:at i flera veckor nu. Ok....ska erkänna att jag inte varit helt ärlig mot mig själv och min omgivning kanske (sorry). Har väl slarvat nån gång...blev väl lite potatissallad förra veckan (när jag inte orkade laga mat), en munk i helgen när vi fick besök, sockrad musli på jobbet när det var slut i den andra påsen, morotskaka idag när Jessie kom och fikade med oss på jobbet....och är inte naturgodis jättenyttigt, det innehåller väl bara nötter och yogurt? Eller? JA JA !!! Jag erkänner väl då!

Så det var väl inte så konstigt att vågen pekade på... 70,6 (!)
"Nä men Hallå!  Vänta lite!  Jag kan väl ändå inte ha gått UPP i vikt ?? Jag har ju ändå skött mig nästan alla dagar ju!"
Klev av vågen och funderade lite... Sen vände jag på den åt andra hållet på badrumsgolvet och ställde mig således upp på den igen. Si så där ja! 69,6 - Visste väl det! 3  hektos viktras får man väl vara nöjd med efter 3 veckor, eller?

Funderar ändå.....kanske är ÄNNU smalare än jag tror - Kanske är det nåt fel på vågen? Måste kolla det. Men nu vet jag i alla fall vart och i vilket vädersträck jag ska ställa den där förbaskade vågen för att få bästa utslag. Fast å andra sidan; kanske ska prova på hallgolvet oxå innan jag bestämmer mig för vilket som känns bäst! Eller också så lurar jag bara mig själv (?) Ska nog inte väga mig på ett tag igen nu - blir bara besviken - eller oxå ska jag helt enkelt inhandla en ny gammal hederlig våg. Dom där digitala grejorna kan man ju inte lita på!

             // GI "varannan-dag" Mi@ //

Sol och solo

Idag sken solen och det var vårvarmt i luften. Gator och trottoarer var grusfria - allt vintergrus hade sopats bort. Asfalten var härligt vit och torr, tussilagon lyste gult i dikena och det luktade så där vårigt som det bara gör den här tiden på året.
Jag har haft massa tid över idag och nästan bara mig själv att tänka på så idag efter jobbet borde jag ha:

*  Tagit världens längsta och skönaste promenad och förenat nytta med nöje.

*  Suttit och solat nunan mot husväggen och fångat dagens sista strålar.

*  Handlat nyttig mat och gjort nåt riktigt hemlagat åt mig & sonen.

*  Vädrat sängkläderna och bäddat rent.

*  Tvättat minst två maskiner (så det inte blir så mycket till helgen).

*  Städat badrummet IGEN eftersom jag slarvstädade det i helgen.

*  Plockat bort alla vissna och gula blad på mina gröna växter och dessutom vattnat dom.

*  Utövat  tandvård - Har varit usel på att "flossa" på sistone - Vet ni vad Paradontit är?? Watch out!!

Men istället har jag:

*  Handlat snabbmat - färdiga revbensspjäll och potatissallad - som jag & sonen smaskat i oss *mums*

*  Inte varit utanför dörren sedan jag kom hem utan gått runt och myst i mina myskläder.

*  Suttit uppkrupen i soffan och kollat på "Vänner" med sonen och följaktligen skrattat som bara den - helskönt!

*  Sen kollat australiensisk serie och zappat ända tills det var dags att krypa till kojs.

Visst är livet härligt när man får bestämma själv?  :) och om jag får gissa så skiner solen imorgon också!

Puss & godnatt från Mi@

Godis eller GI eller typ båda?

Tycker själv att jag varit duktig under två veckors tid och ätit GI-inspirerat. Men inget har hänt på vågen (?!) HUR kul är DET på en skala?? Visst, jag hade lovat mig själv att inte komma över 70-sträcket och får väl vara nöjd med mina 69,9 - Jo jo, ett hekto kvar till´ the limit. "En får tacke!"

Hoppet var ändå stort när jag igår vägde mig så som man bör:

*  På morgonen
*  På fastande mage 
*  Näck  (tog t o m av mig halskedjan)

Men ack nej ack nej! Siffrorna visade stadigt på 69,9.
Finns det då någon anledning till varför jag inte ska smaka av allt godis som står mitt framför näsan på mig på jobbet?
Idag börjar jag tvivla... Jag har stolt berättat för kollegor och besökare, som står vid receptionen och äter ur vårt stora påskägg fyllt till bredden, att jag minsann inte har rört EN enda bit av det där. Och samtliga blir mäkta imponerade.

Men nu alltså.....vet i fan....Jag känner att jag börjar vackla i min övertygelse....För visst är det så att man FÅR äta massa godis just över påsk?  Och NÅGRA godisbitar hit eller dig kanske inte sätter sina spår på vågen. Kilona verkar ju sitta fint där dom sitter i alla fall och varken vilja gå upp eller ner....Och så kör jag lite GI emellanåt - Vad sägs? Mitt huvud säger NEJ men mina ögon och mina smaklökar säger JA JA JA!!!

Ska ta en allvarlig och djup diskussion & resonera med mig själv senare....eller typ snart  :) eller ..Är det det jag redan gör? Alltså övertygar min hjärna att påsk = godistajm!


                                  
Aja baja....men...det är ju så gott juh.... "To be or not to be" eller  "To eat or not to eat"    
                                                                            
That´s the question folks!

PåskPuss från Mi@


FärdigPackat

För alla er som gillar reseprogrammet Packat & Klart och som jag - gillar en viss reporter extra mycket - För er rekommenderar jag just att kika på programmet ikväll 21.00 på kanal 1.

Där upplever Isabelle Halling Miamis alla hörn i "the american dream".

Och min favorit Anders Rosén tar oss med på en riktig fotbollsfest - en resa för dom som inte heller har en jättefet plånbok.



Ni har väl säkert hört och sett att detta jättebästa program läggs ner nu....Det är sista säsongen det körs. Håll med om att det känns tråkigt och onödigt! Speciellt som det  har varit ett folkkärt och populärt program i så många år, faktiskt över 20!
Undrar hur många resor Anders har gjort egentligen?.....Han har då i alla fall besökt över 60 länder och det vill inte säga lite. Jag är alltså ihop med en riktig globetrotter :) finns väl ingen bättre att resa med - i alla fall kan jag inte tänka mig en bättre, trevligare, snyggare och proffsigare respartner.

Hur som helst, programmet i kväll är det allra sista där Anders är med och jag kommer att vara en trogen, partisk "klistrad framför rutan" supporter :)

Kolla länken: http://svt.se/2.6377/1.1506138/fotbollsfest_for_fattiga?lid=puff_1440434&lpos=extra_1

Puss & Hej från Mi@

Maja haltar

Ja, vad säger man? En olycka kommer sällan ensam... När vi äntligen fick  hämta hem Maja och hon verkar repa sig riktigt bra så märker vi nu att hon haltar väldigt illa...

Elin gav henne penicillin igår morse och då märkte hon att Maja haltade. När vi kom hem på eftermiddagen såg jag det med egna ögon, hon inte bara haltade, hon kunde inte riktigt stödja på vänster bakben (!) och hon mjauade "ont" och väste liksom när hon fick lov att stödja på benet.
Hon ville gå ut men det fick hon inte för matte utan jag ringde till Djursjukhuset (igen...) och berättade om situationen. Vi bestämde att jag skulle få komma in i dag på morgonen om hon inte var bättre.

Men sen när vi skulle gå och lägga oss igår kväll så verkade hon bättre och gick faktiskt utan att halta. Detta förundrade oss lite grann så vi hoppades på att hon skulle vara ännu bättre idag. Vi misstänkte dock att det kunde vara det febernedsättande medlet, hon fick tidigare på kvällen, som gjorde att smärtan lindrades.

I morse, som sagt, haltar hon illa igen...och nu har hon gått och gömt sig i källaren. Jag hittade på henne till slut; hon låg längst upp på en lagerhylla (hur hon nu kommit upp DIT??) och när jag ville hjälpa henne ner så märkte jag att hon hade väldigt ont och jag fick knappt peta på henne. Hon väste som för att säga; "låt bli mig, jag har ont!"

Har pratat med sjukhuset igen och vi kom överens om att jag ska ringa tillbaka om det är så att hon kryper fram ur sitt skrymsle.



Älsklingen bland blommor och blad - pigg och kry - Jag saknar "vanliga" Maja...

// Mi@ //

Mia tipsar

Idag vill jag tipsa om TV-programmet Eftersnack som sänds ikväll 22.30 på "tvåan" (regionalt- Gävle/Dala).

Där gästas TV-soffan av två duktiga artister nämligen Miss Li från Borlänge och Marit Bergman från Rättvik.  Ok...LITE patriotisk får jag väl erkänna att jag är eftersom jag har en fot i vardera stad så att säga; uppvuxen i Borlänge och bor sedan 1,5 år tillbaka i Rättvik.



Lite stolt får man väl också vara när ens sambo jobbar med programmet och kvällen till ära är redaktör :)

Läs mer här:  http://svt.se/2.72695/eftersnack?lid=puff_873790&lpos=lasMer

Idag är jag alltså stolt dalkulla :)  Puss och hej!

RSS 2.0